Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

Κι άλλο Μεγάλο Ψέμα στα Ελληνικά Ιστολόγια: Μαγνητική καιταιγίδα θα πλήξει την χώρα 7/8/2013

Σε κατάσταση ετοιμότητας βρίσκονται οι αρμόδιες αρχές καθώς και πολλοί επιστήμονες για την επικείμενη μαγνητική καταιγίδα που αναμένεται να πλήξει την χώρα μας την τετάρτη.


Το φαινόμενο αποτελεί ουσιαστικά, σύμφωνα με το newsbomb, την κατάληξη ηλιακών εκρήξεων, όπου μεγάλες ποσότητες φορτισμένων σωματιδίων εκτοξεύονται από την επιφάνεια του ήλιου με ταχύτητες που φτάνουν έως και 1200 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο και αλληλεπιδρούν με το μαγνητικό πεδίο της γης.

«Τότε αλληλεπιδρούν με το μαγνητικό πεδίο της Γης, το οποίο και συλλαμβάνει πολλά από τα φορτισμένα σωματίδια. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να επηρεάζεται το μαγνητικό πεδίο του πλανήτη μας προκαλώντας σοβαρές διαταραχές. Οι μαγνητικές καταιγίδες συμβαίνουν συχνά, ίσως και πάνω από μία φορά τον μήνα, και δεν είναι πάντα εύκολο να προβλεφθούν» εξηγούν οι επιστήμονες.

Οι διαταραχές που προκαλούν, επηρεάζουν το 50 έως 75% του πληθυσμού αλλά σε διαφορετικό βαθμό για κάθε άνθρωπο. Ρώσοι ωστόσο επιστήμονες, που παρατηρούν τη βιολογία του διαστήματος, θεωρούν το φαινόμενο «υπεύθυνο» για ενοχλήσεις σε όσους υποφέρουν από υπέρταση, υπόταση ή καρδιακές παθήσεις.

Μιλώντας σε καθημερινή εφημερίδα ο επιστημονικός συνεργάτης του Δημόκριτου, Νίκος Κατσαρός τόνισε ότι για την Ελλάδα έχει σημάνει «πορτοκαλί συναγερμός» (σ.σ.: ένα στάδιο πριν από τον «κόκκινο»).

«Οταν το 2005 ανάλογη μαγνητική καταιγίδα είχε πλήξει τον Καναδά και τις πολιτείες του Κεμπέκ είχε δημιουργηθεί συσκότιση για περισσότερες από πέντε ώρες» σημείωσε και πρόσθεσε: «Είναι λοιπόν πιθανόν να επηρεαστούν στη χώρα μας οι τηλεπικοινωνίες, να μειωθεί η ορατότητα (νιφάδες) στις τηλεοράσεις, να προκληθούν παρεμβολές στη ραδιοφωνία, στους δορυφόρους τηλεπικοινωνίας και καταστροφές στα συστήματα ηλεκτρικής ενέργειας».

«Οι μαγνητικές καταιγίδες επηρεάζουν κυρίως εκείνους που υποφέρουν από υπέρταση, υπόταση και καρδιακές παθήσεις. Επίσης προκαλούν πονοκεφάλους, ζαλάδες, ημικρανίες, αϋπνία, καχεξία, πτώση της πίεσης και γενικά νωθρότητα και χαμηλή ζωτικότητα» λέει ο κ. Κατσαρός.

«Οι Ρώσοι επιστήμονες αποδίδουν τα γεγονότα αυτά στο ότι οι διακυμάνσεις του μαγνητικού πεδίου επιβραδύνουν τη ροή του αίματος και προκαλείται μεταξύ άλλων υποξία (δηλαδή έλλειψη οξυγόνου). Επίσης πιστεύουν ότι επηρεάζονται και η ανθρώπινη συμπεριφορά και διάθεση».

Η Πηγή του Ψεύτικου άρθρου είναι http://www.alexiptoto.com 7/8/2013



Γιατί είναι ψεύτικο το άρθρο

Η πηγή που μας δίνει το alexiptoto είναι : newsbomb

Κάναμε μια απλή αναζήτηση στο google: μαγνητικη καταιγιδα www.newsbomb.gr

και voila : η είδηση είναι στις 28/5/2013...

εδώ ο σύνδεσμος: http://www.newsbomb.gr

Καλά δεν έχετε θέματα και τρομοκρατείτε τον κόσμο εκεί στο αλεξίπτωτο;
Παρακαλούμε τους αναγνώστες του ελληνικού διαδυκτίου να διασταυρώνουν τα πάντα...
Τελευταία κυκλοφορούν πολλά παραμύθια...



ΑΟΡΑΤΟΣ για τα ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

1 σχόλιο:

  1. Και η αρχική είδηση του newsbomb είναι από την αχαλίνωτη φαντασία του κυρίου Κασταρού.
    Διαβαστε:
    http://ellinikahoaxes.blogspot.gr/2013/05/28.html
    http://ellinikahoaxes.blogspot.gr/2013/05/blog-post_27.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή